Niin hyvää kasvissosekeittoa

Olen koittanut lisätä kasvisten, vihannesten ja hedelmien määrää ruokavaliossani ja onnistunut siinä tähän asti ihan hyvin! 🙂 Tykkäisin tehdä paljon enemmän kasvispainotteista ruokaa, mutta A ei vaikuta kovin innostuneelta asiasta, joten yritän lisätä (piilottaa) pikku hiljaa lisää kasviksia ja vihanneksia tekemiini ruokiin.

Kasvissosekeittoa olen jostain syystä himoinnut jo pidemmän aikaa, mutta en ole vaan saanut aikaiseksi tehdä sitä. Nyt kuitenkin jääkaapista löytyi kaikki tarpeellinen ja tein keiton eilen päivälliseksi. Itse tykkäsin todella paljon, kuin myös pikku H veteli lautasen aivan tyhjäksi 🙂 A kyllä maistoi, mutta ei tainnut kuulua sinne lemppariruokiin. Aion siltikin valmistaa tätä myös jatkossa, sillä oli n i i n hyvää (ehkä A myös pikkuhiljaa oppii sen makuun).

Sovelsin itse netistä löytyneitä reseptejä, alta löydätkin ohjetta. Oli helppoa ja nopeaa tehdä, kannattaa ehdottomasti kokeilla! 🙂 Itse tosin hieman sähläsin keittoa valmistaessani ja kuumaa sosetta lensi kaaressa suoraan kädelleni, jossa on nyt muistona kiva pikku palovamma. Olkaa siis varovaisia! 😀

Kasvissosekeitto

2-3 pientä sipulia
1    bataatti
3    porkkanaa
4    perunaa
reilu puolikas kukkakaali
1   koskenlaskijajuusto (mulla makuna oli paprika)
2   kasvisliemikuutiota
musta- ja valkopippuria
Päälle:
raejuustoa
Kuori ja pilko kasvikset ja laita kattilaan. Lisää vettä niin, että kasvikset juuri peittyvät. Heitä joukkoon myös kasvisliemikuutiot ja pippuria oman maun mukaan. Keitä kasvikset kypsiksi (n. 20 min). Lisää koskenlaskijajuusto joukkoon ja kiehauta niin, että juusto sulaa. Sitten vaan lopuksi sauvasekoittimella keitto soseeksi. Laitoin itselle ja H:lle keiton päälle vielä raejuustoa, sopi ihan sika hyvin!
Valokuvaakaan ruoasta en ehtinyt nappaamaan, kun oli niin kova kiire syömään 😀 Ehkä ensi kerralla sitten.
-J

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *